Priprema podloge

PDF
Ispis
E-mail

Prilikom ugradnje svih vrsta industrijskih podova, vrlo je važna adekvatna priprema podloge.

Ovisno o stanju postojećeg poda, priprema podloge može zahtijevati nekoliko vrsta obrade sa specifičnom i specijaliziranom opremom. Postavljanje nove podne obloge izvodi se na čistoj, strojno tretiranoj i suhoj podlozi.

METODE PRIPREME PODLOGE:

Brušenje podloge- uklanjanje nevezanog sloja, skramice do zdravog nosivog sloja , u cilju postizanja čvrstoće prijanjanja.

Sačmarenje podloge- kuglično pjeskarenje podloge u cilju odvajanja svog nevezanog materijala od zdrave podloge, u cilju postizanja adekvatne čvrstoće prijanjanja, te potrebne hrapavosti podoge za prihvat materijala na podlogu.

Frezanje podloge- skidanje većih debljina betona ili estriha (primjenjuje se kad je podloga neravna, ili je na većoj visini od potrebne), a u cilju poravnanja iste, te postizanja čvrstoće prijanjanja.

Odmašćivanje- kemijski tretman jako zamašćenih podloga, ponekad zahtjeva više uzastopnih ponavljanja i svakako upotrebu prajmera specijalno formuliranih za ovakav tip podloge.

Niveliranje- izrada nove, kompaktne, dovoljno čvrste podloge otporne na abraziju, na već postojećoj podlozi. Ovom metodom ugrađuje se ravna površina određene debljine industrijskog poda, prilikom čega se smanjuje potrebna količina završnog sloja reakcijske smole. (Tanjim nanosom reakcijske smole skraćuje se vrijeme stvrdnjavanja i nastavka radova, što bitno utječe na cijenu radova.)

Nudimo usluge saniranja pukotina i udarnih oštećenja ispunjavanjem i ubrizgavanjem pod pritiskom (injektiranjem) epoxy i PMMA materijala.

Zaustavljanje proizvodnje prilikom sanacija podova vrlo je skup i zahtjevan postupak. U tim je situacijama od izuzetne važnosti završetak građevinskih radova unutar najkraćeg mogućeg vremena. Upotrebljavajući brzovezno PMMA vezivo za projekte sanacija, rokovi zastoja proizvodnje mogu se svesti na minimum.

Preporučuje se prvenstveno kod hladnjača, logističkih centara te prehrambenoj i prerađivačkoj industriji.

 
Scroll Up